posibila sarcina

Buna, prietena mea are 16 ani, am avut parte de acte sexuAle neprotejate luna trecuta, trebuia sa i vina menstrustia de o saptamana intarzie, spune ca are scurgeri maronii si roz, a facut un test de sarcina dupa 3 zile dupa ce i a intarziat si i a iesit negativ , ma putetti ajuta ?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

buna, testul de acasa este relevant abia dupa aprox 10 zile de la momentul cand se considera  intarzierea menstruatiei; pentru a afla raspunsul exact ar trebui sa mearga la ginecolog pentru echografie si consult, sau sa faca o analiza de sange foarte relevanta - HCG care depisteaza rapid si precis posibilitatea unei sarcini. Acest raspuns insa trebuie dublat de vizita la ginecolog pentru ca sarcina se poate fixa si in alta parte decat  in uter- in trompa de exemplu, exista posibilitatea nefasta a sarcinii extrauterine, situatie cu potential medical periculos. sanatate multa, curaj si multa bafta.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.