Posibil astm?

Buna ziua.. numele meu este Claudiu , am 31 de ani si sunt din Craiova. Am o problema foarte suparatoare de ani de zile... sa fie 13 15 ani . Problema consta in imposibilitatea de a inspira profund , si senzatia ca aerul se opreste in capul pieptului si nu trece mai departe. Aceasta problema nu persista tot timpul anului , insa nu este doar intr-un anumit anotimp , ca sa-ti poti da seama de la ce-ar putea fii ..tine o luna.. doua , dupa dispare 3 4 luni , dupa iar reapare si tot asa. am fost la un medic alergoloc care dupa ce a facut acele teste specifice pt astm a spus ca nu este vorba de asa ceva..insa nu a stiut sa-mi spuna cauza acestor senzatii de sufocare , si nici vreun tratament nu mi`a prescris . Senzatia este foarte urata , avand impresia ca te sufoci ..tragi aer in piept cu putere insa se blocheaza in capul pieptului si nu trece mai departe. Va rog sa ma ajutati cu o indrumare , cu un sfat.. cu orice . Va multumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna, faptul ca nu este astm bronsic confirmat medical este o veste buna, intrucat aceasta este o afectiune delicata, cronica,  dificil de gestionat. Acum, in legatura cu capacitataea pulmonara- ar trebui sa faci cateva teste de spirometrie si sa masori capacitatea volumului pulmonar, pentru a obiectiviza activitatea respiratorie. `si, in plus, pentru a vedea daca umplerea plamanilor cu aer este una normala si vorbim doar despre senzatia /perceptia ta ca nu primesti destul aer. Este important daca fumezi, presupun si sper ca nu. in alta ordine de idei, senzatia aceasta poate avea drept cauza , de exemplu o hernie mediastinala, o expansiune a fornixului (camera de aer a stomacului, daca exista o problema de natura gastrica) . Te rog mergi pentru spirometrie la pneumolog si la un serviciu de imagistica pentru o endoscopie gastrica si ne auzim dupa rezultate, sanatate si un an fericit!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.