Polip uterin recidivat in sarcina

Buna ziua! Anul trecut in decembrie am suferit o intrerupere de sarcina, dupa ce aceasta se oprise din evolutie. Mi s-a gasit si un polip uterin care a fost indepartat in timpul chiuretajului. Dupa biopsia celor doua, mi s-a prescris preventiv Aspenter si acid folic pe care le iau de prin februarie. Am reusit sa raman din nou insarcinata, iar ieri am avut primul control, fiind in saptamana 7. Am auzit si primele batai ale cordului, doar ca polipul mi-a reaparut. Cu doua zile inainte de control, am avut o sangerare usoara, mai degraba 2 pete maronii rosiatice care au condus imediat medicul spre ipoteza reaparitiei acelui polip. Mi-a marit doza de Utrogestan 200 de la 1 la 2/zi, precum si alternarea acidului folic cu Femosun si continuarea administrarii de Aspenter. Doctorita mi-a zis ca sunt bine acum, dar ca, avand in vedere antecedentele, vrea sa ma revada peste 2 saptamani. As vrea sa stiu daca ar trebui sa mai fac ceva pentru a putea indeparta riscului unei noi pierderi si de ce reapar aceste formatiuni, precum si riscurile pe care le implica. Multumesc anticipat!

3 răspunsuri

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Va rog sa precizati localizarea polipului prin tansmiterea unui buletin ecografie vaginala detaliat.


Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

buna, din pacate faci tot ceeace tine de tine in sensul monitorizarii, intervetiei, terapiei recomandate de medic, insa nu poti controla evolutia acelui polip.

mentine o dieta variata si sanatoasa, fa miscare moderat, relaxeaza-te , mediteaza si imapaca-te cu tine, este tot ceea ce  poti face si sa speram ca evolutia acelui polip va stagna. ii tin pumnii, tine-ma la curent u ce se intampla, fii puternica

 


Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

ar trebui stimulata imunitatea , prin metode naturae- dieta bogata i vitamina C, omega 3,6,7,9... aminoacizi precum lizina, sport, meditatie, yoga, posibil si psihoterapie de suport daca simtiti ca sunteti depasita de stress, local, dupa nastere, polipul va trebui recuretat si analizat, insa schimbraile trebuie facute la nivel de stil de viata.

santate si sarcina usoara

 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.