Poate recidiva toxoplasmoza?

Bună seara! În mai 2012 pierdeam o sarcină mare de 19 sapt. După serclaj și tratamente mă mânca rău pielea, nu mai puteam ingera mai nimic și la analiză am avut valori uriașe la IG toxocara. M-am tratat mult și costisitor dar am reușit. Puteam să mănânc orice! Din acest an din decembrie am aceleași simptome: mă manaca tot corpul, urechile, abdomenul, zonele moi. Cofeina e dușmanul nr 1. Ce analiză să fac? Mulțumesc anticipat. Menționez că am un fond alergic ereditar

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

 

Bună ziua. Pe un fond alergic ereditar sau istorie personală de atopie se pot dezvolta reacţii alergice de lungă durată, uneori putând dura chiar luni sau ani. Cel mai frecvent, alergenii care declanşază reacţiile alergice sunt cei alimentari, medicamentoşi, particule din praf, polen, uneori din textile sau unele infecţii (dumneavoastră aţi menţionat infecţia cu Toxocara). Paleta de alergeni este foarte variată. Se pot efectua unele teste cutanate numite teste prick sau teste patch, sau teste de sânge pentru dozarea Ig E (imunoglobulinelor E) specifice pentru variaţi alergeni alimentari, sau medicamentoşi, ori aşa numitele teste de transformale limfoblastică. Întrucât alergenii ce pot fi testaţi sunt extrem de numeroşi, aceste analize se fac la recomandarea medicului dermatolog sau alergolog, care va face o selecţie a acestor investigaţii, adaptată fiecărui pacient şi în funcţie de informaţiile pe care le află din istoricul evoluţiei afecţiunii.

În funcţie de analizele care ies pozitive, se recomandă evitarea acelor alergeni declanşatori. Tratamentul cu antihistaminice este de bază pentru tratarea simptomatologiei. Uneori este nevoie de mai multe antihistaminice asociate, administrate pe o perioadă lungă de timp (luni de zile). Alte clase de medicamente se utilizează în cazurile în care antihistaminicele pe termen lung nu reuşesc să amelioreze situaţia, dar aceste tratamente se recomandă de la caz la caz, cunoscând situaţia medicală generală a pacientului. La nivel cutanat, ajută foarte mult ca pielea să nu fie uscată, întrucât uscăciunea cutanată poate întreţine mâncărimea. Astfel că vă recomand să utilizaţi pentru igiena corporală uleiuri pentru duş în locul săpunului obişnuit şi să aplicaţi de 2 ori pe zi creme hidratante, emoliente, pe întreaga suprafaţă cutanată. Alte tratamente mai individualizate pot fi hotărâte de către medicul dumneavoastră curant. Vă doresc multă sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.