Poate fi trezit bebelusul daca doarme mai mult de 3 ore?

Dupa ce este alaptat, nu doarme cel putin 2 ore sau chiar mai mult (are colici, regurgiteaza, plange, uneori se linisteste daca este luat in brate) dupa care doarme 3-4 ore, uneori chiar 5, avand astfel o pauza de cel putin 5-6 ore intre mese. E necesar sa fie trezit mai repede pentru a reduce timpul dintre mese sau poate fi lasat pana se trezeste singur? Mentionez ca varsta lui este de 12 zile.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua. Pentru că există riscul deshidratării sugarului, este foarte important să-l treziți și să-l hrăniți. Multă sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.