Poate fi insomnia cauzată de afecțiunile cardiace?

Bună ziua, Am 52 ani și de mulți ani sunt diagnosticată cu : HTA primară ,insuficiență mitrala moderată,depolarizare ventriculară prematură tratate și urmărite medical. În ultimele luni în timpul nopții apar palpitații,insomnii și stări de neliniște. Aceste modificări se pot datora diagnosticelor mai sus menționate? Mulțumesc 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Șerban Bălănescu - Medic Primar Cardiologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Hipertensiunea arterială este o problemă freventa de sănătate cardiovasculară și care trebuie recunoscută și tratată de obicei la valori tensionale mai mari de 140/90 mmHg. Hipertensiuea nu determină direct o suferință a valvelor cardiace, de tipul insuficientei mitrale, cum descrieți că vi s-a diagnosticat. Având în vedere că insuficiența mitrală este moderată sper că specialistul care v-a examinat v-a cerut să vă prezentați la controale clinice și ecocardiografice cel puțin o dată pe an. Dacă insuficiența mitrală progresează, ea poate fi diagnosticată ecografic înainte de a da simptome supărătoare, de tipul respirației dificile sau a tulburărilor de ritm cardiac. Repolarizarea precoce este o anomalie ce se diagnostichează pe ECG și este de obicei întâlnită la tineri sănătoși. 
Nici una dintre aceste anomalii nu sunt legate de insomnie și neliniște. Cu toate acestea insomnia este deseori întâlnită la hipertensivi, iar insuficenta mitrală poate determina palpitații, atunci când este severă.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.