Pneumonie interstitiala ?

Buna ziua ! Ma numesc Vlad . Am 13 ani si 10 luni , 178 cm si 66 kg Simptomele au început în luna Octombrie 2018 : tuse seacă,  oboseam mai repede la efort , si la expir aud ca si un fluierat de parca ar fi un pui de găină in piept care ciripeste care se aude oricand expir pe gura de atunci , si durere in piept pleuritica la inspir profund Am fost la doctor si mi a zis ca sunt suspect de astm bronsic . Am facut testele de alergii la 63 de alergenii si mi a iesit ca sunt doar la venin de albine . Igm,Iga si celelalte au ieșit normale doar IGe a iesit in limite normale dar cam crescut si eozinofilele : mi au ieșit duble fata de limita normalului . La radiografie mi a iesit pneumonie interstitiala moderată. Cu opacitati nu mai stiu pe unde si hili usori largiti plus desen bronsic accentuat.  Febra nu aveam nici tuse productivă.  Am facut o spirometrie pe care v a trebui să o repet deoarece doamna de ala nu a știut să imi zică cum sa suflu corect . Domn doctor mi a dat antibiotic care nu m a ajutat cu nimic , simptomele nu s au ameliorat nici cum , la a doua vizita i am spus acest lucru si mi a pus diagnosticul de astm bronsic (nu stiu pe baza a ce deoarece nu aveam spirometria facuta ) mi a spus că chiar dacă nu a iesit ca sunt alergic la ceva din aer s ar putea sa fiu la alte chestii (nu prea inteleg la ce as putea fi ) Am primit tratament pentru astm cu fluticazona doza mica si montelukast 10 mg timp de o lună simptomele nu s au îmbunătățit.  Am schimbat medicul si acela mi a zis ca căile aeriene sunt hiperresponsive din urmă unei raceli dar eu nu am fost racit. A zis sa revin peste 2 luni si mi a dat plante . Vreau sa va spun ca la mine simptomele  sunt persistente si nu am triggeri ca si cum ar trebui să am in astm. Nu ma deranjează la respiratie fumul sau aerul rece. Din cate am citit pe internet am văzut că s ar putea sa fie o pneumonie eozinofilica cronica? Dumneavoastra ce credeti ca este? Ce analize ar trebui să mai fac?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

buna, Astmul bronsic poate prezenta si alti triggeri alergogeni, poate chiar si alimentari, poate chiar si "plante" ... eset posibil capneumonia sa se fi instalat si pe baza unei viroze, careia nu i-ai dat importanta, avand simptomatologia astmatiforma....  Este foarte important sa continui tratamentul antihistaminic sistemic, dar si pe cel local, insa nici situatia pulmonara nu trebuie neglijata, Recoamndarea "vino peste doua luni "nu mi se pare oportuna in situatia ta. Nu stiu din ce localitate esti, daca ai posibilitatea sa vii la Bucuresti ar trebui sa mergi la Institutul" Marius Nasta" specializat pe probleme de pneumologie- prof dr Mihaltan, dna dr Ruxandra Ulmeanu, dna dr. Ciobanu etc. Daca nu poti, dupa probele de spirometrie, mergi la un medic pneumolog din cadrul unei Clinici Universitare- Timisoara, Cluj, Iasi, Constanta, Craiova, Sibiu 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.