Piele foarte uscată

Am folosit toate cremele, uleiurile, gelurile de duș posibile și totuși piele reușește să fie hidratată pe moment. După câteva ore arată de parcă n-am îngrijit-o deloc. Cum fac sau ce ar trebui să fac să rezolv situația? Mulțumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Bună ziua.

O piele uscată trebuie hidratată continuu, zilnic. Atât timp cât se utilizează creme, loţiuni şi alte produse pentru emoliere, ea se păstreaza hidratată. Atunci când se întrerupe utilizarea acestora, pielea revine la „calitatea” de piele uscată. Unele persoane au o predispoziţie către o piele uscată, alteori această situaţie apare în cadrul unor alte afecţinui cutanate sau de organ, caz în care este necesară şi tratarea bolii de fond pentru a îmbunătăţi aspectul pielii.

Unele disfuncţii tiroidiene se pot manifesta şi cu uscăciune cutanată. Pentru aceasta, ar merita să efectuaţi şi o dozare a hormonilor tiroidieni, TSH si ATPO. In principiu, o piele uscată trebuie să beneficieze de îngrijire cu produse adecvate, intens hidratante. Pe piaţă există numeroase firme şi game care oferă produse foarte bune pentru emoliere. Întrucât menţionaţi că aţi utilizat deja numeroase produse, sfatul meu este să vă opriţi la cele care s-au pliat cel mai bine pe necesităţile pielii dumneavoastră şi să le utilizaţi pe termen cât mai lung. Ideal este să utilizaţi zilnic la duş săpunuri fără sapun sau uleiuri de duş (acestea sunt blânde cu pielea, fără detergenţi care să o usuce suplimentar), apoi, ideal pe pielea udă, să aplicaţi o cremă sau loţiune hidratantă (emolientă), de două ori pe zi. Pe zonele care sunt accesibile, cum ar fi măinile şi antebraţele, puteţi aplica această cremă hidratantă de mai multe ori în cursul zilei. Uneori ajută să efectuaţi o cură de vitamine: A, D2, E, dar pentru aceasta este indicat să vă adresaţi unui medic care să vi le recomande în dozele adecvate.

Menţineţi şi o hidratare generală adecvată a întregului organism, cu un aport suficient de lichide, fructe şi legume proaspete. Evitaţi umiditatea scăzută (inclusive în locuinţă), frigul şi vântul pe perioada iernii, căldura uscată (de la un ventilator sau aer condiţionat), băile lungi, cu apă fierbinte, spălatul excesiv (prea des în decursul unei zile), atât pe corp, cât şi pe mâini, utilizarea prea viguroasă a prosopului după spălare, expunerea îndelungată la soare. Numai bine!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.