Pete de culoare închisă pe piele

Bună. Am o problemă în zonă inghinală timp de 1 an și ceva mă epilam cu aparatul sau cu lama și mi s-a închis pielea în zona inghinală iar firele îmi intră sub piele și se văd foarte urât nu știu ce să folosesc să îmi deschid pielea și să nu îmi mai între firele sub piele, am fost până acum la doi dermatologi și au zis că nu am nimic grav dar nu mi-a dat nici un tratament bun. Vă rog să mă ajutați

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Buna ziua! Într-adevăr, problema nu este una gravă, în sensul de a fi periculoasă, dar poate fi supărătoare şi deosebit de inestetică. Culoarea mai închisă a pielii la nivelul regiunii inghinale faţă de pielea din jur se înscrie într-un normal pentru acea zonă. Dar, bineînţeles că poate apărea o pigmentare suplimentară de la o inflamaţie a zonei produsă, de exemplu, după epilarea cu ceară, mai rar după epilarea cu aparatul sau radere. Puteţi încerca să folosiţi o cremă depigmentantă, pe o durată de cel puţin 2-3 luni. Totuşi, din cauza unor particularităţi ale pigmentărilor pe această zonă, este posibil să nu obţineţi o ameliorare extraordinar de bună. Pentru firele care cresc sub piele, ajută să efectuaţi gomaje utilizând de două ori pe săptămână creme sau geluri pentru exfoliere, plus o cremă cu uree 10-20%, aplicată zilnic. Pentru a rezolva problema firelor de păr, puteţi apela la epilarea laser sau cu lumină intens pulsată (IPL). Astfel vor fi eliminate firele de păr şi nu va mai fi nevoie să utilizaţi aparatul sau lama, epilarea cu ajutorul acestora din urmă fiind cea care determină creşterea firelor de păr pe sub piele. Numai bine!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.