Parestezii coloana

De cateva luni am inceput niste exercitii pt postura cu o antrenoare de fitness. In urma cu 4 sapt am simtit o taietura in coloana in zona toracica si in aceeasi zi am mai lucrat si niste tractiuni cu 10 kg pe fiecare brat (12×3 serii). Am simtit ca am facut efort cam mare, dar nu am considerat ca e motiv de ingrijorare. Dupa 3 zile s-a declansat durere si furnicaturi in tot spatele, inclusiv in zona cervicala si in bazin. Am luat Mydocalm, mai rau am amortit si am intrat in panica. Starea s-a agravat, de atunci am mers la urgente de 3 ori. La radiografia facuta in spital e totul perfect la coloana. In schimb am tremuraturi, ameteala, tahicardie, sufocare. Iau vitamine cu droaia, degeaba, abia ma tin pe picioare, uneori nici atat. Nu stiu cui sa ma adresez (ortoped, neurolog, reumatolog). Va rog sa imi dati o indrumare!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua, ar fi recomandat sa mergeti la un medic ortoped, avand in vedere ca durerea a aparut in zona coloanei, in timpul unei sesiuni de sport. Si medicul neurolog ar fi de folos, pentru a analiza simptomele ce tin mai degraba de frunicaturi, ameteli, etc. Insa multe simptome pe care le descrieti duc si catre o suspiciune de anxietate (atacuri de panica, tahicardie, senzatia de sufocare). Puteti face un set complet de analize si o vizita si la medicul cardiolog, insa recomandarea ar fi ca pe langa toate aceste specializari, mai ales daca toate analizele si invesigatiile ies normale, sa discutati si cu un psiholog.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.