Părerea specialistului!

Buna ziua! Doamna doctor, îmi puteți spune va rog daca pot să-i mai administrez fetiței mele în vârstă de 8 ani, 5 ml de ulei de peste cod liver oil în condițiile în care îi dau deja în fiecare zi cate o capsula din QuattrO3 PS..? Acum am inceput și o cura cu lăptișor de matcă dimineața pe stomacul gol...toate astea în speranța că o vor ajuta pe lângă câștigarea imunității, dobândirea concentrării și mai ales a memorării...fetița este in clasa 1 și nu reușește să rețină decât ffff greu și cu foarte mult exercițiu care este extrem de extenuant pentru ea, după un program prelungit de școală (8 ore) sa mai facem suplimentar și acasă..dar din păcate altfel nu ținem pasul cu ceilalți sau nu neapărat cu ceilalți că nu sunt toți copiii la fel, dar cu cerințele in sine...menționez că fetitei nu i s-a dezvoltat creierul suficient (sau asa mi s-a spus) încă din-nainte de naștere a avut probleme de dezvoltare ...e ușor în urmă...a fost diagnosticata in trecut cu "retard ușor"! ? Va rog frumos, daca se poate,să rămână confidențial mesajul meu! Aștept cu mare interes sfaturile dvs! Vă mulțumesc anticipat! ? Cu stimă și respect, G.Mioara!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua, Cred ca ar fi prea mult pentru sistemul digestiv si biliar al celei mici, mai degraba ar fi util sa va consultati cu medicul pediatru si sa completati eventual cu o formula de lecitina pentru copii sau inca 100 mg de fosfatidilserina, posibil formula ActiveMind de pe Health-Shop.com (aratati formula medicului pediatru).

In rest, o alimentatie bogata in somon, avocado, nuci, ulei de floarea soarelui si masline, fructe proaspete, zilnic salate, legume crocante cu ardei, castraveti, morcovi etc, evitati fainoasele, dulciurile prelucrate, prajelile, prea mult zahar sau gluten.

In plus, incercati sa integrati in programul fetitei activitati creative stimulatoare - desen, muzica, cursuri de teatru, sau daca acestea nu o atrag, macar o ora pe zi de inot, sau sporturi in parc, in aer liber - cu mingea sau jucaria/ jocul preferat.

Nu puneti prea mare presiune pe ea academic, important este sa o intelegeti si sustineti, fiecare copil are ritmul lui propriu de dezvoltare. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.