Par alb copil

Buna ziua! Va scriu in speranta ca aveti timp sa cititi mesajul meu. Am un baiat de 7 ani care are mai multe fire de par alb, inca de la 5 ani. Am fost la control la dermatologie, si i-am facut si analize, dar ni s-a spus ca e cauza cel mai probabil genetica, deoarece nu a reiesit la nici un control ceva anormal. Nu sunt toate grupate, ci doar cateva grupate, restul aleator peste tot. Ni s-a spus ca acele fire nu isi vor mai recapata culoarea. Va rog sa ne indrumati sau daca puteti sa ne sfatuiti ce am putea face in aceasta privinta pentru a stopa albirea parului, deoarece par sa apara in continuare noi fire albe. Va multumesc pentru timpul acordat!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Desi in cea mai mare parte din cazuri, aparitia firelor de par albe la copii este genetica, si anumite dezechilibre nutritionale o pot genera, precum o deficiență de vitamina B12 în organism. Corectarea deficinetei nu va duce la recolorarea firelor, dar macar preintampina foarmarea altora, daca aceasta este cauza si nu doar genetica. Stresul la scoala sau in viata de familie la copii pot duce, de asemenea, la albire prematură, discutati din nou cu pediatrul 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.