Panleucopenie felina

Buna ziua! Am un motanel de 10 luni, din nefericire a primit o infectie virala numit panleucopenie felina. A fost internat la spital si a primit terapie cu antibiotice. Externare a fost acum 2 saptamani, pisica are acum apetit si starea generala buna, defeca inca moale dar nu diaree. Primeste hrana umeda si uscata ( dieta gastrointestinal), cat timp este recomandat acest diesta si dupa car timp sa trecem pe hrana normala? Recomandati vitamine sau suplimente dupa boala asta sau la ce sa fiim atenti?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Garofița Hofmann - Medic veterinar

Bună ziua. În primul rând trebuie să aveți grijă la ingienă. Este important ca accesoriile, bolurile, jucăriile și chiar cușca pisicii să fie eliminate. În al doilea rând, este indicat să igienizați foarte bine încăperirile în care a stat animalul bolnav, dezinfectanții folosiți ar trebui să conțină clor. Vestea bună este că dacă pisica se simte mult mai bine acum, se imunizează pentru toată viața. Legat de regimul alimentar și de suplimentele sau vitaminele recomandate, luați legătura cu medicul veterinar care s-a îngrijit de mica felină. 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.