Palpitații si tensiune mărită

Bună ziua! Numele meu este Alina și va rog din suflet sa mă ajutați cu un răspuns la următoarea întrebare. Soțul meu la vârsta de 29 de ani are tensiunea 180/80 ceea ce nu mi se pare normal plus la toate deseori are și palpitații, am fost la cardiolog și nu s a spus că nu are probleme cu inima ci de vina pentru tensiunea mărită ar fi sistemul nervos vegetativ. Mai are o problema așa zisa teamă de halatul alb de fiecare data când mergem la doctor chiar și la simple analize i de mărește pulsul peste 120 tensiunea creste de înroșește la fata. La ce specialist as putea sa apelez pentru a rezolva această problemă. Va mulțumesc mult. O zi cat mai frumoasa in continuare!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Sotul dvs. si-a masurat tensiunea si acasa, in conditii mai relaxate, fara prezenta unui cadru medical? Avand in vedere aceste valori mari, cred ca ar trebui sa investiti intr-un aparat de masurare a tensiunii arteriale, pe care sa-l aveti in casa si sa isi monitorizeze mai multe zile la rand tensiunea, in diferite momente - dupa efort, dupa masa, in conditii de relaxare, dimineata, seara etc. si sa noteze valorile. In alta ordine de idei, cred ca daca valorile mari ale pulsului si tensiunii se regasesc ar mai trebui facute investigatii la medicul cardiolog- o ecocardiografie, EKG de efort, analize de sange comptele.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.