Palpitatii, puls normal

Mi se intampla sa am palpitatii si cand imi iau pulsul il simpt puternic, dar ritmul este normal (in jur de 80 bpm). Problema este ca aceste palpitatii ma obosesc exact ca atunci cand fac crizele de tahicardie. Sunt ingrijorata pentru ca de multe ori ma induce in eroare crezand ca am tahicardie. Ce ar putea fi? Sunt diagnosticata cu HTA gr.I, astm bronsic, pentru care iau tratament (Noliprel si Symbicort). Mi-am pus si un Holter EKG/24h, iar rezultatul a fost: TPSV repetitive nesustinute si cateva ESV-uri (asimptomatica pe parcursul acelei monitorizari). Va multumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Șerban Bălănescu - Medic Primar Cardiologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Dacă la examenul Holter electrocardiografic s-a stabilit diagnosticul de “TPSV repetitive” aveti o suferinţă cardiacă aritmică ce necesită consultul unui specialist electrofiziolog în vederea stabilirii indicaţiei de studiu electrofiziologic şi de ablaţie cu radiofrecvenţă. În aparenţă simptomele (palpitaţii cu frecvenţă cardiacă de 80 bpm) nu par să fie corelate cu TPSV repetitive, iar pe durata examenului Holter aţi fost asimptomatică, chiar atunci când aţi avut aceste aritmii. În concluzie vă rog să vă adresaţi unui specialist electrofiziolog.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.