Ozempic

Bună ziua,aș avea o intrebare pentru dr Ionuț Fronea.Sunt diagnosticată cu diabet,am luat aproape toate medicamentele prescrise,cu toate acestea glicemia mea nu este sub control și greutatea nu scade sub nici o formă chiar dacă țin regim.I am cerut dr. la care sunt luată in evidență, sa mi dea ozempicul,care este injectabil,dar cu toate acestea nu mi -l recomandă.Menționez că mi am nenorocit flora intestinală și de atatea pastile,mi-am distrus și ficatul și stomacul.Mulțumesc anticipat.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Ionuț Fronea - Medic Specialist Farmacologie Clinica, Expert DOC

Bună ziua,

Conform informațiilor de prescriere, Semaglutida, cunoscută sub denumirea comercială Ozempic, poate fi administrată pacienților cu diabet zaharat de tip 2 în două situații: ca monoterapie, doar în cazul în care pacientul prezintă intoleranță sau contraindicații la administrarea de metformin, sau în asociere cu alte medicamente utilizate în tratamentul diabetului zaharat de tip 2. În toate cazurile, însă, tratamentul medicamentos este asociat cu respectarea dietei prescrise și efectuarea unui program adecvat de efort fizic. Controlul glicemic, cât și scăderea în greutate, depind de efectuarea simultană și susținută a tuturor celor 3 intervenții terapeutice menționate mai sus: farmacologică, dietetică și de activitate fizică. Decizia de prescriere a unui anumit tip de tratament medicamentos depinde de contextul clinic al fiecărui pacient și aparține întotdeauna medicului diabetolog curant.

Sănătate și numai bine!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.