Ovare polichistice

Buna ziua! Va rog daca se poate sa ma lamuriti cu niste aspecte. In urma unui control ginecologic am descoperit ca am ovare polichist si de 1 an si 5 luni iau anticonceptionale qlaira. Intre timp "m-am ales" si cu ulcer gastric si sunt suferinda si de hepatita virala B. La recomandarea medicului gastroeterolog as dori sa intrerup administrarea de anticonceptionale( daca e posibila intreruperea lor in orice moment) si daca trebuie sa iau alt tratament pentru afectiunea ovarelor fara sa imi afecteze stomacul si ficatul.Spuneti-mi va rog frumos daca avand chisturi pe ovare(care nu stiu de ce mi-au aparut) imi afecteaza viata sexuala si implicit daca voi putea pe viitor sa raman insarcinata. Deasemenea aceste chisturi vor disparea in timp sau nu? Se pot agrava in timp? Exista ceva tratament sau se poate interveni chirurgical pentru a fi eliminate- in acest caz mai pot avea copii?) mentionez ca am 27 de ani; am ciclu menstrual neregulat de cate 5 zile ambudent cu dureri mari.Va multumesc anticipat! O zi frumoasa!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Poti intrerupe pilulele in orice moment daca ele nu sunt luate in scop contraceptiv. Trebuie sa tii cont ca odata intrerupt tratamentul cu pilule, nu mai esti protejata contraceptiv si poti oriocand ramane gravida. In principiu, daca ovarele polichistice nu sunt mari (peste 5 cm), daca nu cauzeaza simptome care sa te deranjeze si daca nu doresti sa ramai gravida in intervalul imediat urmator, atunci nu este necesar nici un tratament. Mai recomand sa faci investigatii pentru diabet zaharat, care este frecvent asociat cu sindromul ovarelor polichistice.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.