Ovare polichistice

Bună ziua, am fost diagnosticata cu sindromul ovarelor polichistice (sau doar pe unul, nu am înțeles exact). Mi s-a recomandat sa iau anticoncepționale Beluscha! Doar ca pe timpul tratamentului cu aceste anticoncepționalele nu mi-a venit ciclul deloc (le-am luat aproape 1 an), luna aceasta le-am întrerupt și urmează sa vad dacă o să-mi vina. După care o sa merg la control, sper sa găsesc un doctor bun. Mi-ar fi de ajutor dacă m-ați lămuri de ce blochează anticoncepționalele ciclul când ai chisturi. Mulțumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

 buna ziua. prima intrebare este daca ati luati corect anticonceptionalele- ma refer la acea pauza de cateva zile in care ar trebui sa se produca sangerarea. Daca da, trebuies a stiti ca, din pacate, lipsa sangerarii menstruale se numara printre multiplele reactii adverse intalnite ale anticonceptionalelor. Ar fi fost util sa stiu varsta dvs, inaltime, kilograme, intrucat ponderea de grasime- in exces sau mult prea slab reprezentata, contribuie si acestea la etiopatogenia afectiunii. Ar trebui acum, mai ales ca ati intrerupt tratamentul , sa faceti o echografie in scopul reevaluarii chisturilor, dar si o serie de analize hormonale. Daca dupa o noua incercare de cateva luni cu tratament anticonceptional, menstruatia nu se regleaza, poate ca ar fi bine sa apelati si la un medic homeopat, acupunctura, sa modificati dieta, sa ajustati programul de sport etc. 

va recomand sa cititi si articolul #expertDoc @ralucahera aveti linkul aici, va rog, sanatate multa !


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.