Osteofite

Buna seara! Am facut o radiografie la coloana si arata ca am niste osteofite, ce ar trebui sa fac? Multumesc mult!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

BUna ziua, tratamentul trebuie  corelat cu simptomatologia. In acest sens- pentru dureri, iti pot fi de ajutor analgezicele, cum ar fi ibuprofenul sau paracetamolul. Daca esti supraponderal, este importanta  pierderea in greutate, pentru ca cele cateva kilograme in minus vor contribui la ameliorarea presiunii puse pe articulatii.

Mergi la Un kinetoioterapeut pentru o serie de exercitii care iti pot intari musculatura din zona cu probleme si te poate ajuta sa iti imbunatatesti gama de miscari.

Afla mai multe informatii despre osteofite in acest articol, sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.