Oprirea lactației

Bună ziua! Am născut acum 3 săptămâni şi am lapte foarte puțin. Băiețelul meu nu vrea la sân şi mă chinuiesc să scot puținul lapte cu pompa. Aş dori să opresc lactația dar nu ştiu cum. Dacă m-ați putea ajuta v-aş fi recunoscătoare. Mulțumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Este important să va mulgeți atâta timp cât aveți secreție lactată. Laptele muls se poate păstra în frigider timp de 24 ore, și se pot alterna mesele de lapte de sân cu cele de lapte praf. La un moment dat secreția lactată va diminua și mai mult și se va opri de la sine. Nu recomand ablactare medicamentoasă în această situație. 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.