Oprirea anticoncepționalelor Belara continuu înainte de terminarea foliei. terminarea

Buna ziua, am avut endometrioza, am fost operata laparoscopic, iar ulterior mi s a prescris Belara continuu. Pe data de 17 aprilie eu având menstruatia regulata de fel, am luat prima pastila in prima zi de menstruatie. Pe parcursul administrarii mă simțeam rău la cam 4 ore după administrare. Iar în una din zile am și vomitat. La 3 4 zile după am inceput sa am mici sangerari, iar apoi mai mari, iar medicul mi a recomandat sa opresc administrarea chiar daca folia nu era gata. Practic am luat doar 2 săptămâni. De pe data de 30 aprilie adică exact la o săptămână după ce mi a trecut ciclul, am sângerări aproape că de.menstruatie. este aceasta o menstruatie normala care îmi dereglează data mea normala de ciclu, sau e doar sângerare intermenstruala din cauza opririi pastilelor? M ar interesa sa știu care sunt șansele să am ciclu normal obișnuit la data la care aveam mereu, sau daca ăsta e ciclul și de acum mi s a schimbat data radical. Mulțumesc.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Ruxandra Dumitrescu - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Expert DOC

Bună ziua,

Deocamdată este prematur de stabilit cum va evolua menstruația. Ciclul este adesea influențat semnificativ și de starea psihologică și cu siguranță păreți să fi trecut printr-o perioadă solicitantă. Încercați să vă liniștiți, monitorizați-vă starea de sănătate și eventual reveniți peste câteva luni la un consult ginecologic, dacă vă îngrijorează în continuare ceva anume la acel moment.

Sănătate multă!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.