Operatie micsorare stomac

Buna ziua, Ma numesc Simoneta Petrescu si as dori sa stiu daca am ficat gras si hepatita B inactiva care sunt consecintele in cazul in care doresc sa fac o ooeratie de micsorare a stomacului. Ajuta aceasta interventie sau nu? Va multumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Chirurgia bariatrica poate fi indicata la pacientii obezi cu steatoza hepatica nonalcoolica pentru a atinge si mentine gradul de pierdere in greutate necesar pentru asigurarea efectelor terapeutice. Cu toate acestea, chirurgia bariatrică este încă subrecunoscută în tratamentul acestui tip de steatoza hepatica.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.