Operație gastric sleeve și risc de diabet?

Bună ziua. Numele meu este Bianca, am făcut o operație gastric sleeve acum 4 ani am slăbit 50 de kg. În familie am un caz pe partea masculină de diabet zaharat de tip 2. După operație mi s-a spus că eu nu voi face niciodată diabet, deoarece această intervenție stopează acest proces. Eu și acum mănanc foarte mult dulce în fiecare zi. Există totuși posibilitatea să fac acest diabet, sau să îl mosteneasc? Mulțumesc frumos. 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Ene - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, Expert DOC

Da, este posibil să dezvoltați diabet zaharat dacă nu aveți grijă de greutatea dvs și de calitatea alimentației. Faceți o glicemie din când în când, minim la 6 luni și dacă observați că începe să se apropie și chiar să depășească valoarea de 100 mg/dl dimineața pe nemâncate, va rog să mergeți la un consult de specialitate. Multă sănătate! 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.