Operatie ERAD

Buna ziua, Acum o luna mi s-a facut o operatie erad din cauza faptului ca aveam o rana pe col datorata hpv-ului cu radacinile 16. 18, 59. Totul a decurs perfect, mi-a venit rezultatul exameneului histopatologic in care scrie: " rezectie in tesut sanatos " dar " risc inalt de malignitate ". Sa inteleg ca exista celule maligne deja sau puteau sa se transforme in decursul anilor daca nu ma operam la timp? Acest lucru m-a speriat foarte tare. Multumesc frumos

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Tulpinile de HPV prezente in tesutul eradicat au produs modificari celulare cu inalt risc de malignitate, neevidentiindu-se insa celule maligne.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.