Operatie dupa RMN?

Buna ziua, as dori si eu daca se poate sa-mi spuneti mai exact daca este cazul sa ma operez in urma rezultatului RMN, a fost citit de un medic neurolog dar nu mi-a spus exact daca este nevoie de operatie!

Rezultat RMN: corpuri vertebrale in ax cu redeucerea lordozei fiziologice si osteofite posterioare mici L3, L4. Discuri intervertebrale L3 l4 in hiposemnal t2. Protruzie circumferentiala l4 cu amprenta durala si interesare foraminala bilateral. Protruzie circumferentiala L3 cu amprenta durala si hernie foraminala dreapta. Multumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Dragoș Cuzino -

Indicatia operatorie se ia dupa analiza temeinica a tuturor datelor clinice,  de laborator si imagistice si de obicei dup aun tratament conservator care nu are rezultatele dorite. Modificarile descrise conform examenului IRM (sau RMN) sunt de tip degenerativ si sunt probabil consecinta unor alterari ale proprietatilor elastice ale discurilor intervertebrale  care si-au modificat forma cu efect compresiv  asupra structurilor invecintate- nervi si sac dural. In urma analizei modificarilor vazute IRM si dupa un tratament adecvat simptomatologiei,  daca deficitul neurologic exista inca si persista sau se agraveaza sau daca chirurgul considera necesar poate fi analizata si posibilitatea unei interventii chirurgicale.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.