Operatie de coloana L1 si L 4 si fractura la calcaiul lui Ahile piciorul drept

Buna seara. Am 42 de ani. Acum 3 ani am cazut de la etaj la munca. In urma acestui accident m.am ales cu operatie la coloana Fractura fiind la L1 si L 4. Sunt jumãtate robot. Detinatoare de 8 suruburi de titan combinat cu otel. Si fractura la calcâiul lui Ahile. Nu imi place sa vb cu nimeni despre asta deoarece ma simt incomod. Doresc de la dvs o pãrere sincera. As dori daca se poate sa imi spuneti ce munca as putea face? Voi alerga vreodata ca înainte? Per total sunt bine, operatia a reusit pot sa merg adevarat. Dar in momentul cand fac un efort minim ex curatenie in casa obosesc si simt in spate o greutate. Cand ma aşez sunt mai bine totusi nici asa nu pot sta, intr-un loc. Sincer ce pãrere aveți? Va multumesc foarte mult. Cu respect, Miruna.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua, imi pare rau ca ati trecut printr-o asemenea experienta. Cred ca trebuie in primul rand sa faceti kinetoterapie - cu un specialist si sa va invete ce exercitii sa faceti zilnic pentru a tonifia musculatura la nivelul coloanei si nu numai. Cat despre munca, nu stiu ce specializare aveti, nu ati spus, in al doilea rand, ar trebui sa va sfatuiti cu Directorul Departamentului de Resurse Umane de la locul de munca unde s-a produs accidentul, pentru ca sunt obligati sa va ofere o solutie corespunzatoare situatiei dvs., cauzata la serviciu (presupun ca dvs.ati respectat normele de protectie...). Altfel, daca situatia a fost /este mai complicata, va puteti recalifica - puteti face o scoala de manichiura, de exemplu, care presupune statul de scaun, dar bineinteles in pauzele dintre sesiuni, sa faceti un minim de miscare, sau altceva care sa nu presupuna un lucru dnamic si solicitant fizic si care se poate executa din pozitia sezut. Profitati de aceasta schimbare de situatie si faceti ceva care va place......succes, va rog sa-mi mai scrieti!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.