Onicomicoza

Buna ziua, In urma cu 10 ani am fost diagnosticata cu onicomicoza. Mi s-a dat tratament cu nizoral tablete / 6 luni, spalaturi dimineata si seara cu cloramina B - 30 min, tinctura iod, crema preparata in farmacie pentru care trebuia sa stau desculta 30min. Tabletele nu le-am putut lua toata perioada din cauza starilor de rau pe care mi le-a dat. Am incercat toate cremele aparute in farmacii, reclame, etc., nu m-au ajutat deloc. Vreau sa incerc terapie cu laser, daca este posibil, in locul unor tratamente cu tablete. Si as vrea sa stiu daca ma puteti sfatui/indruma catre o policlinica pe care o puteti recomanda. Multumesc frumos, Alina Necula

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Buna ziua! In cazul in care sunt mai multe unghii afectate sau o unghie de la degetul mare in proportie de cel putin 50 % afectata, sfatul meu este sa faceti intai o cultura de la nivelul unghiilor, pentru a vedea ce tuplina de fung creste si pentru a avea o antifungigrama, care va arata la ce antimicotice este sensibila respective ciuperca. Apoi, sa urmati un tratament conform cu rezultatele. Daca afectarea este extensiva, laserul este doar un tratament adjuvant, care poate fi utilizat ca si completare a tratamentului antimicotic sistemic si/sau local.

Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.