Ochii care fug

Bună ziua. Nepotelul meu de 11 ani îi fug ochii. Am observat când vorbeste cu mine îi fug ambii ochi în stanga sì dreapta, mai ales când își misca gatul stanga /dreapta. Sa fie vorba de strabism? Mulțumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Roxana Cozubaș - Medic Specialist Oftalmologie, Expert DOC

Buna ziua,

Daca este o miscare permanenta in ambele directii (stanga-dreapta) este vorba de nistagmus. Aceasta afectiune apare preponderent de la nastere, dar sunt si cazuri izolate in care apare brusc, la copilul mai mare. 

Va recomand sa ii efectuati un examen oftalmologic complet, la un oftalmolog pediatru, pentru excluderea afectiunilor mai grave.

Sanatate multa!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.