ochi

Bună ziua! Aproximativ de o lună am observat la ochiul drept o secreție mai intensă noaptea, astfel că dimineața mă trezesc cu ochiul aproape lipit. De mai mult timp mi se întâmplă ca în unele perioade ( sigur în perioada dinaintea ciclului) să apară o umflătură sub ochiul drept, mai proieminentă dimineața și care se retrage pe parcursul zilei. Menționez că în iarnă am avut episoade de alergie alimentară ( mere roșii din comerț, citrice, banane). De la instituirea stării de urgență lucrez la domiciliu, deplasările au fost reduse la zero. Aș dori un sfat . Mulțumesc, Nona Ardeleanu

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Roxana Cozubaș - Medic Specialist Oftalmologie, Expert DOC

Bună ziua. În acest context, cu secreții care durează de atâta timp, ar fi bine să efectuați un examen de secreție conjunctivală și o antibiogramă la un laborator de analize, până să vă prezentați la un medic pentru un tratament local. Pare să fie tot de natură alergică situația, însă este bine de exclus o patologie infecțioasă. Vă ajută medicamentele antialergice prescrise uzual, la episodul din iarnă. Sănătate multă! 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.