Oboseala accentuata cardiac

Buna ziua! De ceva timp tatal meu in varsta de 57 de ani are stari de oboseala accentuata, spune ca se trezeste mai obosit decat inainte de a dormi. In ianuarie, in urma unui control de rutina, i s-a gasit tensiunea mare. Medicul de familie i-a prescris ceva medicamente, Noliprel si inca ceva, si i-a dat sa isi faca ceva analize medicale( hemoleucograma, Glicemie, Colesterol, si inca ceva). Aceste analize medicale i-au iesit bune, inafara de colesterol care i-a iesit un pic mare. Credeti ca ar trebui investigatii cardiologice amanuntite? Multumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Șerban Bălănescu - Medic Primar Cardiologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Stările de oboseală nu sunt determinate de creşterea uşoară a valorilor tensionale. Tratamentul prescris pare să fie adaptat unor asemenea valori uşor crescute, nu unor valori mari tensionale. Colesterolemia trebuie tratată numai dacă este foarte mare, după valoarea colesterolului LDL sau dacă se asociază cu alţi factori de risc pentru boli cardiovasculare, cum sunt diabetul zaharat, fumatul şi vârsta peste 55 ani la bărbaţi. Vizita la cardiolog este justificată o dată pe an la pacienţii cu factori de risc multipli, astfel încât răspunsul la întrebarea D-voastră este da, pacientul trebuie consultat de specialist. Nici hipertensiunea, nici hipercolesterolemia şi nici tratamentul cu Noliprel nu determină oboseală la trezirea din somn. Aceasta este cel mai frecvent determinată de stări de stress prelungit, insomnie sau somn agitat şi alte ori de nevroze nerecunoscute şi evident netratate la specialistul psihiatru.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.