Obezitatea la copiii

Sunt mama unei fetite de 9 ani care are 55kg. In urma examenului endocrinologic a iesit bine , medicul a spus ca este de la alimentatie. Va rog sa ma îndrumați unde sa merg cu ea sau un regim . Exista un centru special pt copii obezi unde se pot interna si sa se faca toate investigatiile medicale si sa primeasca ajutor medical? Va multumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua. Din păcate, obezitatea la copiii sub 10 ani implică mai multe riscuri decât pentru adulți. Puterea exemplului este extrem de importantă pentru copii, de aceea este important, ca și voi părinții, să vă străduiți să mâncați mai sănătos și să faceți mai multă mișcare. Recomandarea mea este să apelați la un nutriționist, care va concepe un plan alimentar pentru ca fetița dumneavoastră să revină la greutatea normală pentru vârsta și înălțimea sa. Aici găsiți informații despre alimentația sănătoasă a copiilor: https://doc.ro/sanatatea-copilului/alimentatie-sanatoasa-copii și https://doc.ro/sanatatea-copilului/alimentatie-nutritie-copii/3. Multă sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.