Oare exista vreo rezolvare la petele maronii?

Buna ziua! De 3 ani mi-au apărut pete maronii pe fata! Am încercat o grămada de creme depigmentare, fără nici un rezultat! Am consultat si un doctor dermatolog si mi-a spus ca am melasma. Am făcut IPL, microdermabraziune...mi s-au mai estompat, dar nu au trecut. Înainte sa fac nu am avut asa multe, acum însă am o grămada. Nu le mai suport! Va rog din toată inima si din tot sufletul sa ma ajutați.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Bună ziua!

Melasma se traduce printr-un exces de pigment la nivelul feţei şi se produce pe fondul unei predispoziţii genetice şi uneori hormonale, în asociere cu o receptivitate crescută a pielii la razele soarelui.

Odată apărute, se obţine greu dispariţia petelor pigmentare. Mai degrabă se obţin ameliorări decât dispariţia în întregime a acestora. de aceea este bine să prevenim, pe cât posibil, apariţia şi accentuarea petelor deja existente. Cea mai importantă este fotoprotecţia riguroasă. Evitaţi expunerile prelungite la soare, în absenţa utilizării cremelor de fotoprotecţie. Este necesară utilizarea zilnică a cremelor cu factor mare de protecţie pentru toate tipurile de ultraviolete: atât pentru UVB (creme cu SPF 50), cât şi pentru UVA, inclusiv în lunile de primăvară, toamnă şi iarnă.

Puteţi continua cu noi şedinţe de dermabraziune şi IPL, sau puteţi încerca terapie laser sau şedinţe de peeling în perioada rece a anului sau terapie PRP ori mezoterapie cu substanţe depigmentante. Aceste terapii intervenţionale pot avea rate mai mari de succes decât utilizarea cremelor depigmentante. Este nevoie de răbdare, conştiinciozitate şi să nu uitaţi în nicio zi de utilizarea cremelor de fotoprotecţie.

Numai bine!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.