O soluție pentru un copil supraponderal?

Bună ziua, am o fetiță de 13 ani care, deși face sport de performanță, și face foarte mult efort fizic, este supraponderală și nu reușește să slăbească. Are 163 cm și 64 kg! Nu mă pricep foarte bine la cure de slăbire, din fericire eu nu am avut nevoie niciodată, dar știu că nu sunt recomandate la copii în creștere. V-aș fi foarte recunoscătoare dacă mi-ați putea da câteva sugestii referitoare la ce regim alimentar ar trebui să urmeze, ce ar trebui să mănânce și ce nu, dacă poate mânca seara sau nu. Ea are antrenamente aproape în fiecare seară și ajunge acasă la ora 22. 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Ene - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, Expert DOC

Într-adevăr, copiilor nu le sunt recomandate curele drastice de slăbit. În cazul lor dietă se construiește pe numărul de calorii necesar unei creșteri corecte, calculat pentru vârsta și înălțime, scăderea în greutate urmând să se facă prin caloriile arse prin mișcare. Așadar, fetița dvs ar trebui să aibă o dietă de maxim 1600 Calorii/zi, echilibrată. Aveți mare grijă la masa de seară de după antrenament. Părerea mea este că ar trebui să mănânce cina cu 1-2 ore înainte de antrenament iar seara, când ajunge acasă după antrenament să se limiteze la o cana de lactate degresate sau un bol de supă. Pentru o dietă corect condusă în cazul fetiței dvs, ar trebui să luați legătura cu pediatrul, profesorul de sport sau antrenorul fetei ori cu un medic nutriționist cu experiență. 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.