O soluție pentru slăbit?

Bună ziua! Mă numesc Andreea, am 30 ani, 1.67cm și 68kg! Îmi doresc să slăbesc 10kg și am tot încercat diverse diete dar am făcut și f mult sport. În perioada în care țin dietă sau fac sport slăbesc după care pun kg la loc. Mănânc sănătos dar am o poftă foarte ridicată de dulciuri. Poate mă puteți sfătui ce să fac că să scap și eu de cele 10 kg dar să nu le pun iar la loc! vă mulțumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Ene - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, Expert DOC

Mișcarea în exces fără o dietă bine controlată poate, într-adevăr, să nu dea rezultatele dorite pe slăbit. La fel cum oprirea bruscă a mișcării și abandonarea dietei va pune toate kilogramele slăbite înapoi de fiecare data. Va recomand să continuați mișcarea-de minim 3 ori pe săptămâna, indiferent că doriți să slăbiți sau să va mențineți (pentru slăbit va recomand antrenamente cardio pentru arderea grăsimilor) și o dietă echilibrată, cu 3 meșe principale pe zi, bogată în carbohidrați de dimineață (cereale, pâine, fructe, lactate, nuci, alune, semințe), cu prânz servit obligatoriu până la oră 15.00 compus de preferat dintr-un singur fel de mâncare (carne cu legume sau amidonoase cu legume), iar seară sănu depășiți oră 20.00 cu cină, care să fie cea mai ușoară masă a zilei-și anume o supă de legume sau o salată. Cât despre dulciuri, obișnuiți-le să le mâncați doar în prima parte a zilei, până în oră 12.00, alegeți porții mici de maxim 100 de calorii și combinați-le cu fructe pentru a le schimbă gustul! Spor în toate! 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.