O alta metoda de tratare a HPV 16? Sau produse naturiste?

Buna seara! Am 1 an si jumatate de cand am fost diagnosticata cu HPV tip 16. De atunci iau tratament Isoprinosine împreuna cu redoxon, Isoprinosine 20 de zile câte 6 comprimate si 10 zile pauza. Nu am fost vaccinată împotriva HPV, iar de anul trecut (2015, luna Aprilie, nu am mai avut contact sexual cunprietenul meu, care si el la rândul lui a fost diagnosticat cu HPV, însă luna trecută s-a vindecat.) Am 2 întrebări: exista o alta metoda de tratare al acestui tip de HPV? Si In cazul in care renunț la Isoprinosine, il voi infecta pe prietenul meu? Cu toate ca folosim prezervativ? El a avut un alt tip de HPV (avea un fel de veruci, care au trecut cu o sol Condilyne). In cazul in care ne vom proteja va mai exista vreun risc de infectare? Va rog din suflet sa ma ajutați. M-am saturat de medicamente si ma simt destul de rău de la ele. Va multumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Recomand in primul rand repetarea analizei pentru HPV, pentru a vedea daca infectia a fost eliminata sau nu. Din pacate protectia cu prezervativ nu este 100 % sigura in cazul unei infectii cu HPV.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.