Normalizare ciclu menstrual

Este vorba despre fata mea, o tanara de 20 ani, cu dereglari de ciclu menstrual. De aprox.5 ani incercam sa rezolvam aceasta problema, sub urmarirea aceluiasi medic endocrinolog. Primele analize au aratat un nivel crescut al prolactinei, pe care l-am reglat cu Bromocriptin, dar care nu a avut efect de de rezolvare a dereglarilor de ciclu menstrual a continuat sa vina la 2-3 luni. A urmat tratament cu Diane 35, care a avut efect bun si asupra ciclului si asupra acneei, dar pe care l-a urmat doar 1 an datorita contraindicatiilor de tratament de durata mai mare.A continuat tratament cu Utrogestan aproape un an , Duphaston aprox 1an, dar nici unul nu a avut rezultatetele scontate. In aceste conditii, medicul ne-a recomnadat sa gasim un medic/clinica in Bucuresti unde fata mea este studenta. Dorinta noastra prin aceste tratamente este de a evita infertilitatea .In acest moment sunt un pic confuza,punandu-mi intrebarea daca am facut bine ce am facut pana acum, daca nu era mai bine sa lasam lucrurile sa se resolve de la sine si in plus nu stiu la ce medic as putea apela pentru o asemenea peroblema.Va rog sa ma ajutati si sa ma indrumati cu ceea ce ar fi bine de facut in continuare. Multumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Este vorba cel mai probabil de o problema la nivel central (sistem nervos care coordoneaza sfera genitala), de aceea numai anumite tratamente au efect. Tratamentele efectuate pana in prezent au fost corecte. Daca nu sunt simptome deranjante, nu este nevoie de tratament decat atunci cand va dori sa ramana gravida.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.