Nistagmus și probleme de vedere

Bună ziua! Fiica mea în varstă de 18 ani are dificile probleme de vedere. Pe lângă miopie și astigmatism această se confruntă și cu un nistagmus. Cel din urmă se pare că o supăra cel mai tare! Nu își poate focusa privirea iar după cum bine știți este o afecțiune ceva mai incomodă! Pe parcursul anilor (țin să menționez că fata poartă ochelari de la 3-4 anișori) ne-am confruntat cu diferite păreri ale specialiștilor! Știm că miopia se operează doar după vârsta majoratului dar nistagmusul? Părerile au fost impărtite. Unii au zis că nu putem face nimic, alții deopotrivă că se poate opera, alții că se poate corecta cu ajutorul exercițiului dar nimeni nu a zis ceva concret! Aș vrea să adaug ,fiica mea este și diabetică și face insulină. Ccare este îndrumarea dvs ? Ce este de făcut ? Va mulțumesc! 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Roxana Cozubaș - Medic Specialist Oftalmologie, Expert DOC

Bună ziua, din păcate, nistagmusul (mișcarea neregulată a ochilor) nu se poate opera (nicăieri în lume, nu doar în România). Sunt unele cazuri de nistagmus care se „blochează” când pacienții țin capul într-o anumită direcție. Dacă această poziție compensatorie este una dificilă sau inestetică, atunci se operează ochii, astfel ca acel punct de blocaj să fie pe direcția drept înainte. Totuși, când pacientul va privi stânga/dreapta, secusele de mișcare vor apărea în continuare. Iar în aceste cazuri de miopie asociată cu nistagmus, din cauza miscărilor neregulate, operația de reducere de dioptrii este una riscantă. Vă sfatuiesc să vă alegeți cu grijă medicul oftalmolog, cu o vastă experiență în reducerea de dioptrii, pentru a vă prezenta toate riscurile si beneficiile. Sănătate multă!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.