Nevralgie de trigemen

Din anul 2002 ma confrunt cu aceasta boala. Am fost la majoritatea spitalelor din Bucuresti si nu am rezolvat nimic. De doua luni am durere zilnica si nici nu mai stiu ce medicamente sa mai iau. Pana acum am luat aulin, lirica; gabaran; carbamazepina; tador; tramadol; fenitoina, ketonal, nurofen, doreta.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC

Pentru cazurile refractare la tratamentul medicamentos, se pot face interventie chirurgicala ce presupune decompresia microvasculara. Acesta interventie este considerata standardul de aur pentru pacientii la care este dovedita clinic compresia vasculara. Se obtine remisia pe termen lung. Are cel mai mic risc de pierdere a sensibilitatii la nivelul fetei.

O alta procedura este cea de ablatie prin radiofrecventa, este neinvaziva, se aplica pacientilor care au risc operator, nu presupune anestezie generala.

Tehnica compresiunii percutane cu balon, o interventie minim invaziva, se recomanda pacientilor cu nevralgie in care nu exista o compresiune vasculara pe nervul trigemen.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.