Nas umflat și rosu, ochii inflamați și dureri faciale

Buna ziua, Ma numesc Ionita Angelo, am 26 de ani și de ceva vreme ma confrunt cu următoarele probleme: Mi se umfla și înroșește nasul, ba chiar și-a modificat forma și dimensiunile, mi se înroșesc ochii și in același timp am dureri la nivelul fetei, accentuându-se in jurul ochiilor. Mentionez ca am mers din doctor in doctor și nimeni nu mi-a dat un răspuns cert. Acum 4 luni de zile, Dna doctor Tatiana Roșca, mi-a pus diagnosticul de borelioza in urma unor analize din care a rezultat prezenta spirochetelor in sânge. Deși sunt in ultima luna a tratamentului, mare parte din simptome nu s-a ameliorat. Un punct de vedere ar fi apreciat

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua. Într-adevăr, prezența spirochetelor (bacteriile care provoacă boala Lyme) confirmă boala. Trebuie să știți că după tratamentul pentru boala Lyme, este posibil ca unii pacienți să aibă în continuare dureri faciale și simptome la nivelul sistemului nervos. Acesta se numește sindromul bolii Lyme post-tratament, iar de cele mai multe ori situația este numită "boala Lyme cronică". Recomandarea mea este să luați legătura cu medicul curant și să discutați despre ce anume vă îngrijorează. Aici găsiți un amplu articol despre boala Lyme: https://doc.ro/sanatate/boala-lyme-si-pericolul-muscaturii-de-capusa. Multă sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.