Namolul rece poate ameliora durerile incazul gonartrozei?

Dureri de genunchi care persista intr-o oarecare masura chiar si dupa injectare de substanta vascoelastica. Poate fi ameliorata prin bai reci de namol?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC

După injectarea intraarticulară de soluție vascoelastică este normal să mai aveți un grad de durere la nivelul genunchiului, ținând cont de faptul că acest tratament ameliorează în primul rând mobilitatea articulară si scade gradul de rigiditate articulară. Mai mult decât atât există un efect benefic al administrării de soluție vascoelastică la distanță de cateva luni față de momentul injectarii intraarticulare.

Nu este cazul dvs (care ați avut beneficiu dupa administarea soluției vascoelastice), dar chiar și în rândul pacienților fără o ameliorare simptomatică semnificativă, injecțiile cu acid hialuronic pot avea beneficii structurale asupra cartilajului, cunoscut fiind faptul că scăderea cantității şi modificarea compoziției lichidului sinovial pot determina o creștere a riscului de deteriorare a cartilajului articular.

Puteți face băi reci de namol în stațiune balneoclimaterică (aceste băi de nămol sunt recomandate pacienților cu modificări artrozice pentru efectul lor antialgic).


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.