Mucoasa gât și nas cu miros neplăcut

De aproximativ 2 ani am această problemă. Simt în gât mucus de care nu reușesc să scap, simt nevoia să înghit continuu și nu mă eliberez deloc orice aș face. Deoarece continuu simt această senzație, încerc neîncetat să "trag" mucusul de acolo și din această cauză, astăzi s a întâmplat să realizez că "omuletul" din gât este foarte alungit și din această cauză oarecum îl înghit puțin și iese înapoi. Senzația e oribilă. Sper că m-am făcut înțeleasă, nu știu altfel cum să explic. Întrebarea mea e în primul rând cum scap de mucusul din gât (am fost la orl cu un an în urmă, diagnostic rinoree, tratamentul nu a functionat), și mai ales un sfat încotro să merg pt problema cu "omulețul". Tot orl sau alt specialist? Multumesc foarte mult.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

buna, nu stiu varsta si alte antecedente patologice, vegetatii adenoide etc. este posibil sa suferi de o sinuzita care dreneaza, de aici si mirosul neplacut si continuu, pot fi posibile suprainfectii. Este de asemenea posibil si un reflux gastro-esofagian, de aceea s-ar putea sa vi se recomande o endoscopie .

In alta ordine de idei, hipertrofia (marirea de volum) "omusorului" sau  luetei cum este denumita stiintific, posibil asociata cu prolapsul valului palatin se poate datora unei musculaturi mai relaxate si necesita corectie chirurgicala- faringoplastie. Adresati-va medicului ORL pentru un diagnostic corect si tratamente adecvate.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.