Modificare cutanata la baza gatului

De cand am dat admiterea la facultate a inceput sa-mi apara, in cursul verii, o modificare a pielii de la baza gatului ce consta in piele uscata parca solzoasa si mai pigmentata fata de restul pielii semanand aproape cu o arsura de soare dar care nu este uniforma ci are aspect patat. Mentionez ca doar la inceputul verii ma confrunt cu aceasta problema, deci am banuit ca ar putea fi din cauza tolerantei scazute la caldura si a faptului ca transpir destul de mult. La ultima vizita la dermatolog mi s-a spus ca ar fi vorba de o dermatita si mi s-a prescris Elocom unguent. Dupa ce folosesc Elocom timp de 4-5 zile, problema dispare si de obicei nu mai apare decat anul urmator. Va scriu pentru ca mi-as dori o solutie permanenta la problema mea. M-am gandit ca principalul factor declansator a fost stresul provocat de admiterea la medicina, dar de atunci imi apare in fiecare an.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Buna ziua,

Este foarte posibil, asa cum a spus medicul care v-a vazut, sa fie vorba despre o dermatita favorizata de mai multi factori: stres, caldura, umiditate, poate si un sistem imunitar slabit. Diagnosticul se confirma si de raspunsul la unguent, insa daca va linisteste puteti cere parerea unui alt medic dermatolog, care poate vedea leziunile atunci cand acestea sunt prezente pe piele. Avand in vedere ca problema apare atat de rar, cauza este data cel mai probabil de un factor specific, pe care doar dumneavoastra il puteti identifica de la an la an: daca apre intr-o perioada stresanta, la contactul cu anumite substante folosite rar, etc. Daca este vorba despre o dermatita, nu va pot spune ca exista o solutie permanenta, fiindca acesta afectiune revine, in functie de tipul ei, odata cu prezenta factorilor declansatori. De aceea este foarte important de aflat daca este intr-adevar dermatita, si ce o favorizeaza. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.