MIASTENIA GRAVIS

Vă rog să mă ajutați să cunosc mai multe despre boala autoimună MIASTENIA GRAVIS de care suferă tatăl meu GONCZY TIBERIU 75 de ani ,tel 0751170377.În plus de acesta boală mai are și un glaucom. Face tratament pentru MIASTENIE cu MESTINON 50 mg de 4/zi - prescris de prof.dr. Corneliu Bulboacă din Cluj. Ni s-a spus că nu are voie să facă vaccin antigripal ,ce să mai vorbim de vaccinul pt COVID ,putem să-l ajutăm cu ceva în acest sens? Vă mai rog să-mi spuneți dacă există un tratament pentru durerea de picioare -articulații și muschi,care este o consecință a miasteniei. Vă mulțumesc pentru ințelegere.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua. Din păcate există o serie de medicamente contraindicate în această boală. Iar referitor la întrebarea dumneavoastră legată de durerea de picioare, articulații, ar trebui discutat cu un medic în recuperare medicală. Aici puteți găsi numeroase informații despre această boală: https://doc.ro/sanatate/totul-despre-miastenia-gravis-boala-care-provoaca-slabiciune-musculara. Multă sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.