Mers pe bicicleta dupa operatie menisc

Dupa interventia chirurgicala pentru leziune de menisc (ce a avut loc in 2013) pot merge pe bicicleta? In urma interventiei, medicul chirurg mi-a spus ca leziunea s-a format in urma unei gonartroze reumatice. Dupa aproximativ doi ani de la interventie, au inceput iarasi durerile, care nu mai sunt atroce dar imi provoaca disconfort. Mentionez ca zilnic merg pe jos cam 6 km iar in sezonul bun, si cu bicicleta. Imi afecteaza articulatia? Multumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC

Faptul ca ati avut o interventie chirurgicala in 2013 la nivelul genunchiului pentru o leziune de menisc nu reprezinta un factor care sa va impiedice sa mergeti pe bicicleta. Atat timp cat starea dvs permite acest lucru (adica nu aveti durere articulara atunci cand mergeti pe bicicleta, aveti o mobilitate acceptabila a articulatiei) puteti combina foarte bine mersul pe jos cu mersul pe bicicleta.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.