Mentruaţie precoce

Buna ziua, as dori o parere, daca este posibil. Am o fata de 8 ani si 9 luni , si astazi ia venit menstruatia , tin sa precizez ca este cat de cat dezvoltată, are par pubian de cateva luni. Tocmai luni reusesc sa ajung la un doctor, pentru un control , pana atunci daca se poate avea o parere din partea dvs. Va multumesc anticipat

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua! Multi experti spun ca, in medie, pubertatea a inceput sa se instaleze mai devreme decat se intampla in trecut. Varsta medie a menstruatiei a inceput si ea sa se modifice si exista chiar cazuri de fetite care au menstruatie de la 8 sau 9 ani. Mai multe detaliii, gasiti AICI -- https://doc.ro/sanatatea-copilului/menstruatia-la-varste-mici-riscuri-pentru-femeile-adulte. O zi cu grija de sanatate! 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.