menopauza

Bun gasit! Pentru ca nu am gasit un domeniu specific problemei mele, am ales obstetrica-ginecologie. Sper sa-mi puteti da un raspuns potrivit. De 6 luni am inceput sa iau Estro plus ,in contextul problemelor mele de menopauza: 52 de ani, de 2 ani sunt ,,aproape” la menopauza, in sensul ca am mai avut in acesti 2 ani doua menstre; dureri de cap multe si puternice, insomnii, bufeuri cumplite si multa indispozitie. La indemnul unui ginecolog, am luat vreo 6 luni climen, care-mi facea foarte bine, dar m-am speriat de riscurile si efectele secundare. Am trecut din proprie initiativa pe Climenum, aproape un an, n-am prea simtit vreun beneficiu. Apoi am citit de Estroplus si am incercat. Deja am mai mult de 1/2 an de cand iau si simptomele mi s-au diminuat mult, poate 50%. Intrebare: cat pot lua aceste suplimente? Din prospect aflu ca nu au efecte secundare. Asa o fi? Mi-e teama sa intrerup tratamentul si sa revin la toata simptomatologia de acum un an! Oare la ce varsta scap de toate problemele astea, pentru ca ca m-am saturat!! Multumesc pentru mult-asteptatul dvs. raspuns! Cu stima, Maria.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

buna ziua, nu cunosc suplimentul respectiv, de altfel sunt multe asemenea produse, ceea ce pot sa va recomand este sa urmariti ingredientele din aceste suplimenet si sa vedeti ce efecte au si va pun la dispozitie cateva articole cu rugamintea sa le parcurgeti Se stie este ca lecitina de exemplu are efecte foarte bune in cazul femeilor aflate in situatii similare cu ale  dvs si va rog sa regasiti aici un articol in acest sens. Un alt articol  priveste alte ingredienet naturale recunoscute in combaterea efcetelor neplacute asociate cu instalarea menopauzei. Ar trebui sa mergeti totusi la medic pentru un consult general si o echografie transvaginala si abdominala. sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.