Megadolicocolon

Buna ziua ! Pornind de la o durere continua de aproape 5 luni de zile, in partea dreapta jos a abdomenului, care cobora cateodata spre inghinali, si altadata o resimteam si in partea stanga a abdomenului, dar mentionez, predominant in partea dreapta jos, durerea fiind la fel, zi si noapte...nemaiputand sa lucrez, am cazut la pat. De 5 luni de zile.Dupa multe analize, RMN-uri de abdomen, de pelvis, de coloana lombara, de coloana cervicala,pana si RMN cerebral,ecografii abdominale si de parti moi, analize de sange, de urina, cele ginecologice ( absolut toate ) , dupa diagnostice gresite ( precum : anexita, apendicita, hernie femurala, etc ) care toate au iesit bune, am ajuns sa fac o colonoscopie virtuala cu reconstructii 2D si 3D unde nu se evidentiaza formatiuni tumorale protruzive intralumenal si nici zone de stenoza la nivelul rectului, sigmoidului si colonului, iar distensia peretilor intestinali dupa insuflare de aer e buna. Totusi, rezultatul arata o cantitate mica de resturi fecale, in rect, sigmoid, si colon. De asemenea, este mentionat termenul de : MEGADOLICOCOLON SI SIGMOID. Intrebarea mea este, ce inseamna acesti termeni ? Este ceva grav ? De operat ? Se poate ca de aici sa fie durerile mele groaznice,continue,de atata timp ?? Vreau sa adaug faptul ca sufar de constipatie, de cativa ani...avand un scaun tare pe saptamana, sau de 2 ori. Sunt foarte dezamagita, am fost la foarte multi doctori, am cheltuit foarte multi bani, nefiind asigurata, iar eu am in continuare aceleasi dureri groaznice, care ma tintuiesc la pat ! De asemenea, analizele din scaun , si anume hemoragii oculte si caprotectina au iesit negative, respectiv in limite normale. Va rog ajutati ma cu un sfat ,sau tratament , trebuie si vreau sa mi reiau serviciul si viata de altadata, fara aceste dureri groaznice ! Va multumesc, astept raspunsul dvs. !

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Ene - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, Expert DOC

Dolico-colon inseamna un colon (adica intestinul gros prin care se evacueaza materiile fecale) alungit, dilatat, mult marit fata de normal. MEGA-dolico-colon, aswa cum ii spune si numele de fapt, inseamna un colon MEGA, foarte, extrem de marit, alungit, dilatat .... care nu mai functioneaza corespunzator, adica nu elimina cum trebuie materiile fecale si gazele care se acumuleaza in mod normal in el. Cel mai probabil asa v-ati nascut, cu acest colon mai mare, iar in  timp simptomatologia s-a agravat, el s-a dilatat si mai mult si asta este si explicatia pentru care suferiti dintotdeauna de constipatie iar acum aveti dureri atat de mari. Faptul ca durerile sunt mari poate fi un semn de alarma ca acest colon mare se contorsioneaza si daca persista fara ameliorare in urma tratamentelor medicamentoase, da, se poate interveni chirurgical, pentru a nu risca alte complicatii. Va recomand sa luati legatura cu un chirurg pe aceasta parte, si intre timp faceti tot posibilul sa va rezolvati constipatia si balonarea, sa beti multa apa si sa faceti mai multa miscare care sa antreneze musculatura colonului. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.