Buze uscate

In cursul diminetii am prins fugitiv un material pt care am un interes, m-ar ajuta foarte mult sa stiu catre ce sau cine sa ma indrept pt analize in ceea ce priveste probleme la nivelul buzelor. De anul trecut am perioade scurte, in care zonal buza se usuca foarte tare. La dermatolog am fost am folosit diverse produse zonal insa nu a dus la disparitia problemei :( Multumesc.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua,

Va recomand sa mergeti si la un medic alergolog, fiindca poate fi vorba despre o reactie alergica la un anumit produs. Daca din punct de vedere dermatologic suferiti de un tip de dermatita (seboreica, de contact, etc.), poate fi si o manifestare din aceasta sfera, favorizata de sezon si de stres. Buzele uscate pot fi si un semn al deshidratarii, dar depinde de modul de manifestare si de durata simptomelor.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.