Marul cu ceara

Buna ziua! Tocmai am descoperit ca merele din programul *Lapte si corn * au un strat de ceara. Cat de nociva este aceasta ceara organismului atata timp cat un cooil nu spala acest mar?ba mai mult la scoala nu au nici apa calda sa spele acel mar.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna seara, nu este nociva, intr-adevar, deja asa s-a speculat si circula un mit. Mai ales merele din export  sunt acoperita cu ceara, pentru a rezista mai mult si pentru aspect.... cele romanesti mai putin, dar nu este exclus, in orice caz este o ceara de albine- naturala si comestibila, utilizarea acesteia fiind cunoscuta si reglementata de mult timp de  autoritatile responsabile cu alimentatia,  abilitate. Dar problema cu spalatul inainte de a-l consuma ramane o problema, repetati-i micutului sa tina fructele si legumele sub jetul de la robinet cateva minute bune, chiar si  apa rece....


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.