Mancarimea scalpului

Buna ziua. Am 40 de ani si sunt vegetariana de 11 ani. De 6 luni ma confrunt cu o problema destul de ciudata. Ma mananca foarte tare pielea capului (fara sa se vada vreo eczema sau iritatie, pielea este foarte curata, chiar fara matreata, dar scalpul se ingrasa foarte repede) si imi cade parul foarte mult. Am facut analizele clasice de sange si toate sunt in limitele normale. Nu stiu ce sa mai fac pentru ca mancarimea imi da o stare permanenta de agitatie. Am incercat mai toate sampoanele dermato-cosmetice din farmacii, fara niciun rezultat, nici macar o ameliorare. Aveti vreun sfat? Multumesc. Cristina

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Bună ziua. Eczemele, reacțiile alergice, stresul, anxietatea sunt doar câteva dintre cauzele mâncărimilor scalpului. De aceea, recomandarea mea este să consultați un dermatolog, pentru identificarea cauzei care stă la baza acestui disconfort și pentru un tratament corect. Multă sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.